Bedriv en bedrift

Vi besøger landbrugsskoler i hele landet, og tilbyder forløb på omkring tre timer, hvor vi præsenterer Det Samfundsnyttige Landbrug, og guider eleverne igennem Bedriv en Bedrift.

I DSL har vi udviklet et værksted til brug på landbrugsskoler, som vi har kalder Bedriv en bedrift.

Vi vil med værkstedet gerne kickstarte tanker hos jeres elever omkring at drive landbrug på andre måder end den traditionelle selvejerform. Vi vil præsentere andre ejer- og samarbejdsformer og finansieringsmuligheder og introducere eleverne til, hvordan disse kan knyttes til en samfundsnyttig funktion.

Vi besøger landbrugsskoler i hele landet, og tilbyder et tre timers forløb, hvor vi præsenterer Det Samfundsnyttige Landbrug, og guider eleverne igennem Bedriv en Bedrift.

Bedriv en bedrift er et rum for nytænkning, udvidelse af horisonten og nye perspektiver på dét at drive landbrug.

Eleverne skal i grupper konstruere en fiktiv landbrugsvirksomhed.  

De skal i løbet af sessionen bl.a. udarbejde en udviklingsplan, og svare på spørgsmål om strategi, aktører, finansiering med mere.

undefined

Alle grupper får et startscenario udstukket, hvor emnet kan være:

  • Generationsskifte
  • Lokal jordfond
  • Sociale opgaver
  • Relationen til borgeren

Ud fra dette digter eleverne efterfølgende videre på historie. De kan få hjælp og indspark fra vores udviklingskonsulenter.
Der spilles i cirka to timer, og vi afslutter sessionen med en tour de bedrift, hvor vi besøger hinandens fiktive landbrug, og hvor de enkelte grupper fortæller om deres set-up.

Vi har med Bedriv en bedrift bevæget os væk fra plancher og formelle fremlæggelser, og der findes ingen facitliste, intet rigtigt eller forkert svar.

Har i lyst til at få vores gratis besøg og udfordre jeres elever på denne måde, så send en mail til Lone på la@okologi.dk